top of page
Man in White Suit
headshots-logo1000x1000-wit_edited_edite

Professionele Fotografie

Portret fotograaf

Portretfotografie

Tips voor je Headshots fotografie.

Een paar dingen om rekening mee te houden voor je een nieuwe Headshot profielfoto laat maken. 

Neem verschillende outfits mee.

We hebben tijd genoeg om verschillende outfits te fotograferen, dit geeft niet alleen meer keuze aan het het einde van de shoot, maar zal ook een groot verschil maken in de uitstraling, misschien wel groter dan u denkt :) Zeker in combinatie met een witte, grijze of zwarte achtergrond. Neem tenminste 3 outfits mee, liefst meer, houd hierbij ook rekening dat effen kleuren meestal beter is dan een druk motief. niet iedereen heeft de zelfde huidtinten en daardoor staat de ene kleur u ook beter dan de andere.  Neem in ieder geval iets wits en zwarts mee en tenminste 1 egale kleur die goed bij uw huidtint past.

Haar bij vrouwen in de profielfoto.

Ga niet de dag voor de photoshoot naar de kapper, zeker niet als je een kleurspoeling laat doen, grote kans dat dit op de haarlijn zichtbaar is, als je toch met een nieuwe haarlook op de foto wilt, plan dan je kappersbezoek een week eerder.  draag je haar zoals je dat zou doen tijdens een sollicitatie of een andere belangrijke afspraak. Je kapsel is zo persoonlijk, dat we uiteindelijk wel willen dat je haar er op de foto’s ook zo uitziet zoals je bent. Wil je tussendoor van look veranderen, neem dan je styling producten mee om je haar snel te veranderen of maak gebruik van onze styling service


Hieronder samengevat de belangrijkste haar-tips voor jouw Headshots profielfoto ..

  1. Ga met een bewezen formule zonder dramatische veranderingen

  2. Neem gerust producten of andere attributen mee, maar zorg dat je haar al zo goed als klaar is.

  3. Er kunnen kleurlijnen ontstaan op je haarlijn. Wees hiervan bewust voordat je je haar laat knippen en of kleuren.

  4. Wacht niet tot het laatste moment om jouw knipbeurt te plannen.

 

Sieraden wel of niet.

​Als je een profielfoto bij ons komt maken en je bent iemand die vaak sieraden draagt, dan fotograferen we vaak met en zonder sieraden. Dat is de beste manier om te bepalen hoeveel afleiding zo’n ketting of grote oorbellen werkelijk veroorzaken. Als je naar de foto kijkt en je merkt dat jouw ogen getrokken worden naar de sieraden in plaats van jouw ogen en gezicht, dan zou ik sterk overwegen om dat sieraad niet te gebruiken in jouw profielfoto.

 

 

 

 

Neem verschillende outfits mee.

Ook voor de mannen! We hebben tijd genoeg om verschillende outfits te fotograferen, dit geeft niet alleen meer keuze aan het het einde van de shoot, maar zal ook een groot verschil maken in de uitstraling, misschien wel groter dan je denkt :) Zeker in combinatie met een witte, grijze of zwarte achtergrond.


Mannen haar en de profielfoto

Voor mannen geldt die een stoppelbaard hebben voorafgaand aan de fotosessie en dat graag in een aantal looks willen gebruiken, raad ik aan om een scheerapparaat mee te nemen. Als we genoeg goede foto’s hebben met baard, kan er tussendoor even geschoren worden om de rest van de fotosessie gladgeschoren te doen.  

Hieronder de belangrijkste haar-tips voor jouw Headshots profielfoto ..

  1. Ga met een bewezen formule zonder dramatische veranderingen

  2. Neem gerust producten of andere attributen mee, maar zorg dat je haar al zo goed als klaar is.

  3. Er  kunnen kleurlijnen ontstaan op je haarlijn. Wees hiervan bewust voordat je je haar laat knippen en of kleuren.

 

Baardhaar en scheren?

Gladgeschoren op jouw headshots profielfoto? Als je je gaat scheren, doe het dan goed. 

We fotograferen in een ultra-hoge resolutie. Je ziet dus echt alles. Neem gewoon een beetje extra tijd om te scheren voor je fotosessie.  Er zijn er onder ons die gezichtshaar kunnen laten groeien en degenen onder ons die dat niet kunnen. Je kan er voor kiezen om een paar outfits met baard en een aantal outfits zonder baard te laten fotograferen. Halverwege de sessie kan er dan geschoren worden in de studio. 

Headshost.be profielfoto scheertips.

  1. Besteed wat tijd aan deze scheerbeurt. Het is waarschijnlijk de belangrijkste scheerbeurt van het jaar.

  2. Trakteer je huid op wat aftershave. Het zal het helpen genezen en een deel van het rood uit je huid halen.

  3. Een ongeschoren look kan prima. Bij een langere sessie kun je altijd tussendoor even scheren.

fotosessies & model portfolios.

Ik hanteer eerlijke en duidelijke prijzen voor mijn vakwerk.
No-nonsense aanpak, vrij aan te vullen met extra opties volgens jouw persoonlijk budget.
Ik fotografeer in mijn eigen stijl en garandeer een resultaat die je kan vergelijken met het portfolio op mijn website.

Een fotosessie of portfolio sessie start aan een basisprijs, deze prijs omvat mijn werk zonder de aflevering van beelden. Na de fotosessie ontvang je mijn persoonlijke selectie van de beste beelden. Uit deze selectie kan je vrij kiezen hoeveel digitale bestanden je wil aankopen.
 

Basisprijs Visagie & styling 

Visagie en styling is een belangrijke factor voor perfecte fotosessies, wij bieden een creatieve samenwerking met onze visagiste. De visagiste komt mee op locatie of naar de studio en zal gedurende de fotosessie ervoor zorgen dat de make-up en het haar perfect blijven. De prijs omvat de visagiste haar tijd, het verbruik van professionele producten, Het opvolgen en bijwerken gedurende de fotosessie.

 

U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om in te staan voor uw eigen make-up of om zelf een visagiste te contacteren. Indien u zelf een visagiste boekt staat u zelf in voor het maken van de afspraken en het bespreken van de eventuele vergoeding.
vergeet u niet onze shooting-day tips te lezen.

Kostprijs Digitale bestanden.

Hoge resolutie incl. professioneel retoucheren.
Alle beelden worden door ons professioneel nabewerkt tot een hoogstaand eindresultaat.
35,- euro per beeld. ​Alle aangekochte beelden kan u via een beveiligde website downloaden.
Ik voorzie ook lage resolutie versies zonder meerprijs, zodat je makkelijk de foto’s naar je familie of vrienden kan mailen.
Voor de headshots profielfoto's zal er ook een versie voor Instagram, facebook en Linkedin geoptimaliseerd beschikbaar zijn.  

bottom of page