2020 het jaar dat we onze eigen fotostudio hebben afgebouwd in de oude melk fabriek ‘Vitalec’ in Herent. Na 3 maanden keihard zwoegen staat de toch wel een beetje uit de hand gelopen studio van 130m2 op de kaart. Supertrots zijn we dan ook op het resultaat. De meubels zijn zelf gemaakt van het staal van de melk fabriek zelf en de melk flessen doen dienst als lampen boven onze prachtige vergadertafel van bijna 6 meter lang.

In de eerste plaats was het plan om enkel headshots (portret) te gaan doen maar naarmate de plannen groeiden en de studio ook zijn we uitgegroeid naar een volwaardige studio waar complete sets gebouwd kunnen worden. Ook mijn tweede passie food-fotografie kan hier volledig tot zijn recht komen, omdat we nu een zee van ruimte hebben.

Het maken van goede headshots is een vak op zichzelf en ontstaat alleen in samenwerking met een getrainde fotograaf die juist daar de aandacht legt. Door de klant te begeleiden naar een houding en een look die spontaan, vertrouwd  en sympathie  uitstraalt.

"Ons doel is dat beeld te maken dat iemand aanspreekt om contact met u op te nemen of te gaan samenwerken."

Hierin zijn we bij headshots.be gespecialiseerd, wij maken graag  samen met u die perfecte Headshot!

Doordat wij werken met onze vaste MUA - Peggy zijn we volledig ingespeeld op elkaar en daardoor behalen we een beter resultaat. Peggy en ik weten precies wat we van elkaar verwachten en als team zeer efficiënt om een bepaalde look te creëren die de klant het beste past. Make-up is meer dan enkel een kleur aanbrengen, het zien wat een persoon zo mooi maakt en dat nog meer accentueren zodat deze zich op dat moment stralend voelt. Daarvoor doen we het. Wat wij het leukste vinden, Is de interactie van de klant met de lens en het coachen van onze klanten naar een geweldige foto. Het verschil van de eerste paar foto’s in een headshot sessie en na het coachen de uiteindelijke geselecteerde fotoreeks is echt enorm. 
Klanten die aan het einde van een photoshoot verbaasd zeggen:


                             “Wauw ben ik dat echt?!” 


Geeft ons zoveel voldoening & energie dat het de drijvende kracht is achter onze passie en ons bedrijf. 

robin-blog.jpg

WIE ZIJN WE

ROBIN WASLANDER
 

Geïnfecteerd geraakt met fotografie door mijn vader en zo op vroege leeftijd al zelf bezig met fotografie, we hadden immers alle spullen al in huis. En fotografie heeft door de jaren heen altijd een rol gespeeld, maar nooit de stap gezet naar een eigen studio. Wel altijd blijven leren en studeren. Een van de leuke eigenschappen van fotografie is dat het niet stil staat en constant evolueert. Vooral de technische onderdelen vind ik erg leuk, als ook het coachen van mensen om het beste van zichzelf te laten zien zie ik als een hele leuke uitdaging. Dit is langzaam steeds verder gegroeid tot dat we hebben besloten om daadwerkelijk de stap te zetten en onze eigen studio hebben opgericht en ben elke seconde daarna nog blij dat we die stap hebben genomen.

studio19-42020 169-ladyinred.jpg

WIE ZIJN WE

PEGGY DE SMEDT
 


Als jong meisje al geïnteresseerd in make-up en schoonheid behaalde ik mijn diploma schoonheidsspecialiste/visagiste met een specialisatiejaar grimmage-technieken. Doch ben ik daarna door een samenloop van omstandigheden in het administratief beroepsleven beland. Ik heb ondertussen drie fantastische jongens op de wereld gezet en al jaren samen met mijn soulmate/fotograaf Robin. We zijn een goede combi, ook in het beroepsleven en besloten om er samen voor te gaan. Samen onze droom achterna. 
Ik heb me verder gespecialiseerd in make-up voor fotografie door allerlei online cursussen en training te volgen aan de Wellness academie te Hasselt.

Een visagiste is een belangrijk en soms onderschat persoon bij het nemen van portretten. Het is van belang om de juiste foundation op de juiste manier aan te brengen voor het kunstlicht in de fotostudio, alsook voor de maquillage van ogen en lippen. Kleine littekens, oneffenheden en verkleuringen van de huid worden weggewerkt. 

Het is mijn bedoeling om mensen te doen stralen op momenten die ze koesteren. Make-up kan ook een handvat zijn naar meer zelfvertrouwen. Je voelt je net dat ietsje zekerder of prettiger zodat je nog meer kan stralen voor de camera. PEGGY schrijft ook op hele leuke wijze in onze blog, zeker te moeite om ook eens te lezen. 

MAKE-UP MATTERS