top of page

Voor mijn verjaardag wil ik graag een B-roll van mijn “stukje” van de puzzel die headshots.be heet

Ik wil het maquillagegedeelte dat bij een fotoshoot hoort graag belichten.

Robin ziet dat helemaal zitten en we gaan aan de slag.


Voorbereiding is al half werk, dus ik begin met het opzoeken van ideetjes om een leuk filmpje te maken. om je eigen creativiteit vuur aan te wakkeren is meneer Google nog steeds een dankbaar hulpmiddel. Wat is dat een schat aan informatie. Maak er gebruik van. Het is geen schande. Iedereen onder ons “leent” wel eens ideeën van iemand anders en raakt daardoor geïnspireerd. Google, youtube, Pinterest,… use it!


We trekken ons een halve dag terug in onze studio om enkele detailshots en B-roll te maken van de make-up producten. We stuiten natuurlijk op probleempjes. Het lijkt allemaal zo makkelijk als iemand anders dat doet, maar dat is het niet. Tot die conclusie waren we al eens eerder gekomen. Er zijn shots die vrij simpel verliepen, maar anderen vroegen dan toch weer iets meer creativiteit om het tot een goed einde te brengen. Al een geluk dat Robin voor (bijna) alles een oplossing vindt 😉 Sommige zaken werden tot wel tien maal herhaald, andere lukten vrij snel, maar op het eindresultaat zijn we fier en we amuseren ons in de studio. Robin krijgt dat filmen echt onder de knie.


Voor de maquillage zelf heb ik de vriendin van mijn zoon geclaimd 😉. Achteraf werd ze getrakteerd op een heuse headshots fotoshoot. Wat onwennig in het begin, maar er ontpopte zich ongekende talenten voor de lens al besefte ze dat zelf niet 😉.


We hebben een hele hoop filmmateriaal. Robin kan hier een hele tijd mee aan de slag. Dit moet herleidt worden tot een kort en krachtig filmpje van een tweetal minuten.

Ondertussen is hij scriptschrijver, cameraman, filmeditor, regisseur, eindredacteur, geluidstechnicus,… en heel soms acteur 😉. Niet simpel maar uitdagingen gaan we graag aan. We hadden geen idee dat er nog zoveel te leren viel. Uren en dagen kruipt hij achter zijn computer om zich te verdiepen in deze materie. Je loopt tegen zoveel aan! Er is aan zoveel te denken! En hoe meer je te weten komt, hoe meer je beseft dat je nog veel te leren hebt.


Na een week editen, is het af. Eindelijk! Muziek, geluidseffecten, knippen, plakken,… Het past. Toch wel een gewicht dat van zijn schouders valt. Op het resultaat zijn we fier. Ons promofilmpje is geboren 😊

Dit werd gevierd met bubbels 😊. Dit hadden we verdiend!


Het promofilmpje "PHOTOSHOOT make-up"
Dankjewel Sophie V.H. en Robin V.E. voor jullie medewerking en geduld.

bottom of page