top of page
  • Robin Waslander

bruiloft fotograferen met een middenformaatcamera?Middenformaat Camera's leven vaak in studio's, waar goed gecontroleerde verlichting en lage autofocus en burst-snelheden ervoor zorgen dat ze schitteren.


Wat gebeurt er als je ze uit de omgeving haalt en overhandigt aan een trouwfotograaf? Leuke video die het resultaat laat zien.

Deze strakke video, afkomstig van John Branch IV Photography, volgt hem terwijl hij een bruiloft in stijl fotografeert.


Bij veel van de trouwfoto's word er full frame gekozen. Natuurlijk vereisen locaties met weinig licht vaak betere sprestaties dan APS-C, terwijl veeleisende, snelle actie betere autofocusmogelijkheden vereist dan een middenformaat camera.

Maar de afgelopen jaren hebben camera's zoals de Fujifilm X-T-serie APS-C tot een goede keuze voor het genre gemaakt, terwijl het middenformaat uit de GFX-serie hetzelfde heeft gedaan aan de andere kant.

Het medium formaat heeft veel voordelen, en zoals je kunt zien, is de ervaring met het gebruik ervan voor bruiloften veel beter dan zelfs vijf jaar geleden.


Bekijk de video hierboven om haar in actie te zien, en voel je vrij om door te bladeren om te zien hoe ze omgaat met verschillende aspecten van een trouwdag.

bottom of page