top of page

De stoere biker


Wil jij eens een cinematic shot voor een speciale gelegenheid? Je kan het zo gek niet bedenken en wij doen het mogelijke om dit te verwezenlijken.

Ik had een tijd geleden een foto gezien van een vrouw die achterop een motor zat in een romantisch kleedje met als bestuurder een stoere biker. Het idee hierachter en het contrasterende van het stoere en het romantische was me steeds bijgebleven en wilde er graag ook iets mee aanvangen.

In onze studio was het nu net wat kalmer en konden we beiden wat tijd vinden om dit uit te werken. Het vinden van een geschikte locatie, geschikte tijd (golden hour) en een geschikte motor was niet moeilijk. Zeker voor de motor hadden we geen problemen. Een goede vriend van ons heeft “alles in huis” 😉.

Zondagavond gingen we dus op pad. Robin met zijn camera en flitsers, Koen met zijn Harley en ik met mijn “fluffelkleedje” 😉. Hojaa, en niet te vergeten, mijn tot licht assistent gebombardeerde zoon mocht ook mee. Wel handig zo een bewegend statief dat op commando de flitser kan bewegen 😉.

We probeerden een shot te maken waarop ik rechtop achter de bestuurder zou staan. Ik noem het de “titanichouding”. Bleek toch niet zo simpel als gedacht. De steunpedalen voor de passagier staan wat te veel naar voor zodat het toch wel wat een geforceerde houding werd. Ik kon dus niet mooi recht staan plus dat de zijkoffers van de motor heel hard in mijn kuiten drukten. Maar onder het motto : “no pain no gain” gaan we gewoon door. En het gelukzalige gevoel om eens op een motor te zitten zonder dikke motorlaarzen, motorbroek en dito jas, maakte alles goed, zelfs de blauwe plekken die ik eraan overgehouden heb😊.


Tijdens de shoot bedacht ik ook wat een leuke trouwfoto dit zou kunnen zijn waarbij de trouwjurk prachtig in de wind vliegt of een love-shoot voor geliefden. Bedenk maar wat. Er is zoveel mogelijk met fotografie. Met cinematic shoots kan je alle kanten op en mag je je fantasie alle vrijheid geven.


Onder een mooie hemel met mooie wolkjes en een prachtige zon hadden we weer een leuke avond met mooie resultaten en weer een stuk rijker qua ervaring.


Bedankt Koen voor je Harley, je rij skills en je tijd. Wat een leuke samenwerking.