top of page

En dan is er koffie!


In onze studio kan je frisdrank, water, wijn en cava krijgen, maar ook lekkere koffie. Een bakje troost, een bakje moed, wie zal het zeggen? Dat zwarte goud, zoals ze wel eens zeggen, verdient een filmpje dachten we. Zo kunnen meteen ons eerste projectje maken met onze nieuwe “filmuitzet”. Een B-roll maken van koffie zetten. 😊


Wat hebben we nodig? Koffiebonen (natuurlijk), water, waterkoker, koffiedrukpot en een koffiemolen. Ik maak normaal gezien niet op die manier koffie. Ik doe dat meestal met een pad in een Senseo. Moeilijk kan het niet zijn, toch?. Ik heb nog nooit zoveel koffie gemorst als nu! Maar laat me beginnen bij het begin.


Take one : de boontjes in een kommetje gieten. Ik ben de tel kwijt geraakt hoe dikwijls ik dit moest doen. Te vlug, te traag, te veel, te weinig, niet goed gemikt,… Mijn producer is niet snel tevreden 😉.


De tweede shoot : koffie malen. Dat ging goed. Erna kwam het water koken. We waren wel wat teleurgesteld in de prestatie van de kookbubbels. Van een flink pruttelende pot was dus geen sprake. Dan maar roeien met de riemen die je hebt hé. We zullen tevreden moeten zijn met een bescheiden bubbelexplosie.


Het gedeelte van het het koffie malen ging goed, doch de inschatting van de hoeveelheid liep verkeerd. Ik had veel te veel koffie gemalen! Resultaat : de pot overvol gemalen koffie en evenveel naast als in de pot! De koffie, of beter gezegd de zwarte smurrie, zou niet te drinken zijn om nog maar te zwijgen over het resultaat op het filmpje.


Hilarisch! Dan maar terug opnieuw beginnen (ik ben ondertussen de tel kwijt aan welke "take" we al zaten 😉). Een klein beetje koffie malen, in de pot doen en het zwarte goud door het water naar beneden duwen. Ook dit verliep niet geheel van een leien dakje, maar we besloten om het niet over te doen. Imperfectie heeft ook zen charme 😉


Geniet mee van onze koffie


We zijn er een halve dag mee bezig geweest, maar we hebben ons geamuseerd, ik heb leren koffie zetten en het was lekker.

bottom of page