top of page
  • Robin Waslander

Flitsers vervangen door LED-verlichting in de fotostudioFlitsers vormen het hart van elke fotostudio, vooral omdat ze goedkoop en krachtig zijn. Zoals je echter in deze video kunt zien, zijn LED-lampen gemakkelijk toegankelijk en een goede keuze voor iedereen die iets anders wil proberen in hun grafische werk.


In deze video van Adorama vervangt fotografe Emily Teague haar stroboscoopset door een selectie lampen van Nanlite. Het begint met zijn model, Laura Fernanda, in de achterste hoek van de studio. Teague begon toen de lichten een voor een te introduceren. Ten eerste gebruikt het een Nanlite Compac 200B als lichtbron. We zien natuurlijk meteen een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van krachtige LED's in plaats van flitsers.

Met leds zien we hoe het licht op het model valt zonder een test te gebruiken. Niet alleen dat, maar veel van deze LED's zijn kleurgecodeerd, wat betekent dat hun kleurtemperatuur kan worden geregeld, hoewel het Kelvin-bereik varieert afhankelijk van het specifieke product. Dit maakt enkele creatieve toepassingen mogelijk en de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen voor natuurlijke geluiden.

Helaas zal een echt krachtige LED je meer kosten dan een gewone flitser.

De Compac 200B - die zowel visueel aantrekkelijk als veelzijdig is - kost al snel € 629. Maar uiteindelijk hangt het allemaal af van wat bij jouw stijl en werkstijl past. Een productfotograaf zal bijvoorbeeld deze LED niet gebruiken omdat deze teweinig vermogen heeft. Maar voor de fotograaf die veel onderweg is, zijn lampen als deze een goede keuze, zeker als het gaat om headshots. In onze fotostudio gebruiken wij zowel flits lampen als LED panelen en zijn vooral de Led panelen niet meer weg te denken in ons dagelijks werk


bottom of page