top of page

foodfotografie bij de Catering Company

We kijken ernaar uit! Vandaag mogen we ons een ganse dag uitleven op het fotograferen van mooie gerechtjes.


Bart en Manuela van de Catering Company steken hun hart en ziel in hun "kindje" en blijven steeds innoveren en vernieuwen om hun klanten in de watten te leggen. Zo bedachten ze weer een nieuw concept om mee te starten. Daar horen natuurlijk mooie foto's bij. Neem zeker een eens een kijkje op hun website. Het water komt je al in de mond bij het zien van al die overheerlijke mondorgasmes.


Om 08.00 u trekken we al naar onze studio om onze spullen op te halen. We hebben er nog niet zoveel ervaring mee, dus nemen we gewoon alles mee 😉. Onze koffer en de achterbank van de auto is volgeladen! Al onze belichting gaat mee. In de fotografie is het belangrijk om volledige controle te hebben over het licht. Elk detail op het bord moet perfect belicht zijn. Bij portretfotografie moet dit natuurlijk ook zo zijn, maar bij foodfotografie ligt dit toch weer helemaal anders.


Aangekomen bij de catering beginnen we met uitladen. Alles moet naar de eerste verdieping. Thank God there's an elevator 😉. Boven is een mooie grote ruimte waar er plaats genoeg is om ons comfortabel te kunnen opstellen. Enkele testshoots en we kunnen van start gaan.Er wordt met Bart overlegd hoe hij zijn gerechtjes het liefst op foto wil, wat hij wil bereiken met de foto's, het verloop van de dag,... Met elk onze eigen visie en inbreng komen we vast en zeker tot een mooi resultaat.

Vervolgens passeren er allemaal gevulde borden, potjes, bakjes,... voor of onder de lens. Alles moet kloppen op het bord. Elk groentje of kruidje met een eigen willetje wordt door Bart kordaat op het juiste plekje gelegd en uiteindelijk toch voor een witte achtergrond gegaan 😉. zie hier onder het resultaat.


Het is al een stuk in de namiddag als we naar de keuken beneden gaan. Het volgende hoofdstuk van de dag willen we aan een side project wijden :

the passion of a master-chef @ the catering company

Eerst getwijfeld of we er wel zouden mee doorgaan, want we hadden niet de shots die we op voorhand hadden gepland. Uiteindelijk dan toch maar doorgezet met het materiaal wat we hadden. Tot 3 uur 's nachts is Robin ermee bezig geweest, maar het is klaar! je kan het hieronder bekijken en oordeel zelf maar of je het leuk vindt.Om onze dag mooi af te sluiten kregen we allerhande lekkers om te proeven 😊. Het zou zonde zijn om al die lekkere dingen in de vuilbak te kieperen hé. Wat lief van Bart! Zo heerlijk allemaal! Echt lekker en eerlijk eten. Met een rond buikje reden we moe maar voldaan naar huis.


Dankjewel Bart en Maunela voor deze kans die we van jullie kregen voor deze geweldige ervaring.
bottom of page