top of page
  • Robin Waslander

Fujifilm X-T3 als movie camera

Bijgewerkt op: 2 jun. 2020

De beslissing is genomen, we gaan ook verder in videografie. Tenminste dat was de eerste stap. De gevolgen van die beslissing was op het moment van nemen nog niet helemaal duidelijk hihi.


Zoals met alles heeft een keuze maken gevolgen. Gaan we het er halfslachtig bij doen of gaan we er serieus tegenaan om het dan maar meteen ook goed te doen? Tsja, eigenlijk moet je het al aan voelen komen. We gaan er op de Robin-manier vol in.


Dit houdt onder andere in dat we een hele nieuwe wereld binnenstappen met ongelooflijk veel dingen die we nog niet weten of hebben geleerd. Een video maken is simpel, je pakt een camera of smartphone die het kan, je drukt op record en je bent vertrokken. Juist tot zover de theorie. In de praktijk kom je er natuurlijk al heel snel achter dat jouw net opgenomen video niet in de verste velden lijkt op wat je in een movie van redelijke kwaliteit op tv of in de bioscoop te zien krijgt. Had natuurlijk ook niet de verwachting dat dat wel zo zou wezen. Maar toch, waar ligt dat dan aan?


En dan gaat de wereld voor je open, of beter gezegd het internet. Je gaat je verdiepen in de materie en raakt bezeten en bedolven onder een berg van informatie waarvan je het bestaan niet wist. Camera's, lenzen die meer kosten dan een huis, video lichten, studio continu belichting, elk een studie op zichzelf waard. Te veel om op te noemen en te veel om in een keer even te gaan leren. Stapje voor Stapje dan maar?


goed plan!


Het mooie aan internet is dat je meteen tot in het kleinste detail kan inzoomen naar wat je weten wilt. Vroeger zat die informatie verscholen in boeken of scholen of in de praktijk, in ons geval bij de productie studio's, waar je zonder ervaring nooit zou binnen geraken. Nu in de tijd van het internet ligt al die informatie aan je voeten en kijk je mee in de keukens van de grootmeesters. De mogelijkheden zijn nu ongekend ten opzichte van 15 jaar geleden.

Dus niks houdt je tegen... gaan dus, als een speer je nieuwe bestemming tegemoet.


de extra onderdelen van ons video small-rig


  • SmallRig Cage for Fujifilm X-T3 Camera 2228

  • SmallRig Arri Locating Handle 2165

  • SmallRig Universal 15mm Rail Support System Baseplate (QR Plate Excluded) 2145

  • SmallRig Articulating Arm with Double Ballheads(NATO Clamp) 2072

  • SmallRig Cold Shoe Extension 2044

  • SmallRig 15mm LWS Universal Lens Support 2152

  • 2pcs 15mm Black Aluminum Alloy Rod(M12-25cm) 10inch 1052Tot zover mijn blog. In het vervolg wil ik jullie lezers graag meenemen op mijn reis door dit gebied. Welke camera, lenzen, tools, hardware, software en kennis je ervoor nodig hebt om een goede videograaf te worden/ zijn? Geen idee, we gaan het uitvinden :). Ik voor mezelf of misschien wel samen met jullie ?

1 opmerking
bottom of page