Van foto naar een Headshot voor je LinkedIn Profiel

Ik werk voornamelijk met mensen die niet gewent zijn om te poseren, voor de camera staan brengt dan hen dan ook meteen buiten hun ‘comfort zone’ iets wat we allemaal wel in meer of minder mate zullen herkennen niet waar?

Door de jaren heen heb ik mijn belichting steeds verder kunnen verfijnen en afstemmen op zo’n manier dat het gezicht erg mooi en natuurlijk in beeld gebracht kan worden. Dit proces staat niet stil en ik mag gelukkig nog elke dag bijleren van de echte meesters in dit vak zoals Peter Hurley en Joel Grimes.

Het mooie van het Internet is dat er eigenlijk een kennis revolutie aan de gang is, de laatste jaren zie je steeds meer dat de meester 180 graden gedraaid zijn, in plaats van hun ervaring voor hun zelf te houden delen zij nu met hun eigen community.

Wat vroeger geheim was word nu hartelijk en oprecht gedeeld met anderen.

Met die nieuwe gedachtengang mag ik nu ook mijn steentje bij dragen aan deze geweldige revolutie met mijn eigen ervaringen.

Het verschil tussen een foto en een headshot? zit daar een verschil tussen dan?

Ja best wel, ik denk dat ik dit nog het beste kan laten zien aan de hand van een voorbeeld.

Tijdens een groot dansfeest op onze locatie, had ik het geweldige idee om de aanwezige DJ’s een headshot sessie aan te bieden, niet wetende dat die zelfde dj’s rechtreeks van een andere event kwamen om hier te kunnen draaien. De meesten hadden nog geen 2 uur geslapen in de voorgaande 24 uur! En dat heb ik geweten haha les voor de volgende keer lol, waar het op neer kwam was zeer weinig tijd om een sessie te doen en dat er veel mensen op stonden te kijken, dit laatste is ook al niet handig omdat ze de persoon voor de camera steeds (al dan niet) onbewust beïnvloeden.

we beginnen met de Foto.