top of page

WERKWIJZE

WERKWIJZE ZAKELIJKE PROFIELFOTO'S

Clothes Hanging

1

STYLING VOOR PROFIELFOTO'S


Welke kledij doe ik aan tijdens een fotoshoot?
Normaal sta je daar niet zo bij stil.  Als je er maar goed uitziet nietwaar?

Kleding bepaalt een groot deel van je uitstraling en mood van de foto.

Het is dan ook belangrijk dat de kleding in overeenstemming is met de te maken foto.


Bij de aanvang van de fotosessie starten we in de kleedkamer. Daar zal Peggy samen met jou bepalen met welke outfit(s) we jouw zakelijk portret de juiste mood en uitstraling meegeven

Tip: neem zeker 3 tot 15 outfits mee en pas op met al te drukke motiefjes, je kleding mag niet gaan afleiden.

73409303_2976216869074526_78359511504519

EEN AANRADER MAKE-UP VOOR PROFIELFOTO'S
 

De make-up voor studio fotografie is niet hetzelfde als je dagelijkse make-up.
Bij een headshot fotosessie staan de studio lampen soms maar 30 centimeter van je gezicht af. Wij raden dan ook af om met uw dag make-up een studioshoot te doen. Hoewel we de foto’s grondig nabewerken is de kans dat je dag make-up te fel is of zelfs gaat glimmen en het licht gaat weerkaatsen zeer groot.
Wil je toch mooie make-up tijdens de fotosessie? Boek dan onze visagiste bij het boeken van je fotosessie. Peggy, onze make-up artiest, weet als geen ander wat belangrijk is om je er goed te laten uitzien terwijl je vol in het licht van de studiolampen staat

Een goede foundation voor de mannen is ook sterk aan te raden.
 

De term ‘make-up’ artist is zeer terecht want dat is een kunst…

2

heashots.be fotos studio-verhuur.jpg

3

ONTSPANNEN OP DE FOTOSHOOT
 

Na een verkennende babbel bij een kop koffie gaan we samen op zoek naar welk type beelden jij nodig hebt.

Wij fotograferen veel mensen die geen ervaring hebben met op de foto te gaan.

Niet iedereen vindt het fijn gefotografeerd te worden. Het zal dan ook even wennen zijn. Daarom nemen we hiervoor ook de tijd.
 

We gaan samen op zoek naar foto's die goed weergeven wie je bent. en zorgen dat jouw profiel versterkt wordt en past bij jouw type van deskundigheid of positie.
 

Wij coachen je in uitstraling, houding, lichaamstaal…
Je hoeft je dus geen zorgen te maken over ‘ik pak niet op foto's’.

 

Office Waiting Room

4

DE SELECTIE
 

Aan het einde van de sessie pakken we koffie of thee en bekijken we alle foto's die we hebben gemaakt. Het selectieproces : we gaan er eens goed voor zitten. Samen met ons ga je door alle gemaakte beelden en kiezen we steeds de beste beelden.
Als je dit nog nooit gedaan hebt dan is dit een zeer leuk en ook leerzaam proces.
Uiteindelijk bepaal jij zelf met hoeveel perfecte profielfoto’s of zakelijke portretten je naar huis gaat. De keuze tussen de laatste foto's en welke daar nu de beste van zijn, vinden onze klanten vaak het moeilijkste, mede omdat ze dan eigenlijk allemaal goed zijn. Nu is het natuurlijk ook wel eens leuk om van profielfoto te kunnen wisselen, bijvoorbeeld in de zomer iets luchtiger en met de feestdagen en wat meer chique outfit.

Geen zorgen, de profielfoto's die het net niet halen, maar toch erg goed zijn, komen in een privé online proofing gallery waar je later altijd nog beelden uit kan bij bestellen. 

4

PHOTOSHOP IN ACTIE NABEWERKING

 

‘Je gaat dit toch wegwerken hé?’
 

Walletjes, puistjes, kleine littekens en rimpeltjes, de tijdelijke dingen werken we natuurlijk altijd weg. We  gaan de beste kant van jou laten zien. En kleine retouches horen hier bij. Alle niet-blijvende elementen gaan we dus wegwerken. Ook walletjes horen hier bij.
Daarentegen gaan heel wat rimpels mee jouw leeftijd weergeven, ook al willen de meeste mensen er wat jonger uitzien , toch is het aan te raden jouw ‘levenservaring’ als troef te bekijken. Enkel op expliciete vraag en indien echt nodig gaan we de zwaardere rimpels wat verzachten.

  

bottom of page